black.png

Hur får man jobb inom marknadsföring?

Uppdaterad: 4 sep 2019


Många har idag som ambition att arbeta med digital marknadsföring vilket gör att konkurrensen blir allt större. Vad innebär det att jobba med digital marknadsföring och hur ser man till att få jobb inom detta?Digital marknadsföring innebär att marknadsföra en produkt, en tjänst eller ett företag via digitala kanaler på internet. I dagsläget finns det många kontaktpunkter på nätet där ett företag kan möta besökaren vilket ställer höga krav på den digitala marknadsföraren. För företag gäller det att lägga en långsiktig strategi för att lyckas med den digitala marknadsföringen på bästa sätt. Inom det digitala finns det olika områden beroende vilken funktion som ska utföras som exempel sociala medier, Google Ads (SEM) eller Sökmotoroptimering (SEO).


Utbildning inom digital marknadsföring

Det finns utbildningar både på universitet och på YH-skolor inom digital marknadsföring. Oftast ligger utbildningarnas längd på 2 år eller mer. Om du är intresserad av att utbilda dig inom det digitala, var noggrann med att läsa på exakt vad utbildningen innebär och vilka kurser som ingår. Utbildningarnas innehåll varierar från att vara generella som ”digital marknadsförare” till att bli mer specialist som konverteringsoptimerare.


Hur får jag jobbet?

När du har skapat dig en grundläggande kunskap inom området, antingen via en utbildning eller genom eget intiativ, är det dags att söka praktikplats eller testa dina möjligheter direkt via en arbetsintervju.


När du skall ut på arbetsmarknaden kommer du bemötas av ett svårt dilemma där företaget ofta vill att du skall visa upp någon typ av arbetserfarenhet. Detta hindret löser du enklast genom att söka efter praktikplats på exempelvis en marknadsföringsbyrå som Made by Media eller liknande arbetsplatser.


Detta kommer att ge dig bästa förutsättningar för att antingen få jobberbjudande från företaget där du gör din praktik eller ett liknande företag inom samma bransch.


Letar du efter praktikplats eller ny arbetsplats?

Vi letar alltid efter nästa stjärna, om du känner dig redo för att arbeta med några av Sveriges häftigaste varumärken och dagligen utveckla dig inom digital marknadsföring så ska du söka till oss på Made by Media.


Kontaktuppgifter till Pontus Tengroth:

pontus@madebymedia.se

+46 76-868 68 10

© 2020 Made by Media Sweden AB