Svenska Djurfonden

Stiftelsen Svenska Djurfonden grundades av influencern och författaren Therése Lindgren. Stiftelsens mål är att bidra till förbättrad djurhälsa, djurs livsvillkor, omvårdnad och artskydd.
Projektöversikt
Webbdesign
Utveckling
UI Design
UX Design
SEO
CMS
Integrationer
"Det har varit en FRÖJD att arbeta med Made by Media! De är flexibla, snabba, lyhörda och riktigt duktiga. Jag ser fram emot att fortsätta jobba tillsammans!"
Therése Lindgren, grundare Stiftelsen Svenska Djurfonden

I slutet av 2023 valde Therése Lindgren att lägga ned sin Youtube kanal för att istället ägna sig åt att hjälpa djur på heltid. När Therése kom till oss med idén om att starta Svenska Djurfonden var det viktigt att få till en plattform som kunde lyfta det viktiga arbetet som stiftelsen ska göra. Vårt uppdrag var att ta fram en ny hemsida som både lyfter stiftelsens viktiga arbete och gör det enkelt för organisationer, forskare eller privatperson att direkt på hemsidan ansöka om stiftelsens årliga bidrag.

Projektet inleddes med att skapa en identitet för hemsidan i form av färger, bilder och typsnitt. Därefter genomfördes en analys för hur vi tror att besökarna kommer att använda hemsidan vilket lade grunden för sidans layout och struktur. Vår målsättningen var att skapa en upplevelse som känns levande, hoppfull och professionell. Genom att bygga hemsidan med ett modernt CMS blir den även enkel att hantera löpande vid uppdatering av innehåll.

En hemsida upplevs idag i flera olika format där majoriteten av besökarna kommer från mobilen, när vi designade hemsidan gick vi noggrant igenom alla enheter för att se till att upplevelsen blir lika bra oavsett vilken enhet som används. Vi skapade även en sömlös integration med Mailchimp för att hantera stiftelsens nyhetsbrev och genomförde en grundläggande sökmotoroptimering för hela sidan.